Selasa, 22 September 2020
Sastra & Humor
Dongeng Pasosore

Asa Diseureud Éngang

Senin, 11 Mei 2020

KISUTA.com - Rada kaéraan kamari mah, basa salat maghrib berjamaah di masjid. Nu sarolat jadi ébat. Kaasup imam nu ngocéak pangtarikna. Teu pira rarasaan mah, gara-gara kuntung jisamsu…

Kadéngé qomat, gusat-gesut lumpat muru masjid. Muru shaf panghareupna, hayang tukangeun pisan imam méh khusu. Rarasaan mah geus wudlu. Roko nu ngan sapotong deui téh gancang disempilkeun kana ceuli. Lebar rék dipiceun téh, keur ngeungeunahna.

Karék gé takbir…na atuh jeletit téh ceuli asa diseureud engang. “Alah…alaah…alaaah…” Rikat leungeun nepak ceuli. Pluk! Ragrag meneran pisan punduk imam nu keur khusu maca Qulhu. Asup pisan kana jeroeun samléh bajuna.

“Adeuh…adeuh…adeuuuh,” cenah ngajérété. Gigibrig. Pluk wé kuntung jisamsu uing. Tayohna tadi téh can pareum pisan, hurung deui dina ceuli. Beu!*

Ki Suta - kisuta.com

 


KATA KUNCI

BAGIKAN

BERI KOMENTAR