Rabu, 27 Oktober 2021
Sastra & Humor
Fiksi
Dongeng PasosoreBedugCeriaRabu, 13 Mei 2020BASA malem takbiran, hangsip Momod manggihan bedug di tengah sawah. “Jiga nu murag ti langit...”pokna. Bedug digarotong. Dirariung. Pada n...FikminBéakeun LangitCeriaSelasa, 12 Mei 2020TIPEPEREKET nahan héabna mangsa. Teuing puluhan teuing ratusan kali. Haben pundah-pindah. Teu weléh aya nu nyingkahkeun. Da saingetna og...Dongeng PasosorePanglingCeriaSelasa, 12 Mei 2020DINA hiji mangsa, aya ibu-ibu anu rék nyanghareupan méja operasi alatan panyakit tumor. Basa keur nungguan asup ka ruang operasi, dina b...FikminSocaCeriaSenin, 11 Mei 2020AMPIR tengah wengi. Papayun-payun bari ukur pateuteup sakedap. Imut gé teu patos lepas. Asa isin atuda. Seueur pisan nu hoyong dikedalkeun, tap...Dongeng PasosoreAsa Diseureud ÉngangCeriaSenin, 11 Mei 2020KISUTA.com - Rada kaéraan kamari mah, basa salat maghrib berjamaah di masjid. Nu sarolat jadi ébat. Kaasup imam nu ngocéak pangta...FikminNgarajahCeriaMinggu, 10 Mei 2020NGARÉNGHAP dina lolongkrang wanci. Rupek. Hésé engapan. Ditalikung liwung. Saban wayah. Ngemitan kapeurih. Wanci sareupna. Man&ea...Dongeng PasosoreBasa Mang Aja Ragrag ti na Tangkal KalapaCeriaMinggu, 10 Mei 2020MAKSAKEUN mudik téh lain hayang-hayang teuing pamér. Lain pédah hayang ningalikeun motor anyar. Daék medu lain kitu. Ngan ...FikminHijabCeriaSabtu, 9 Mei 2020DI jero tajug. Di lebah parapatan. Nu berjama'ah magrib karék réngsé. Nu séjén geus baralik. Nyésa Kurin...Dongeng PasosoreJam KidalCeriaSabtu, 9 Mei 2020“AKI, Nini...ka darieu. Ujang rék ngadongéng!” “Asik...!” ceuk aki-aki jeung nini-nini nu keur arulin di buruan...FikminLebah Sampalan TresnaCeriaJumat, 8 Mei 2020LANGIT nu ngagibegkeun cangra tina kujurna, ngajajap mangsa manggihan sareupna. Dina undakan nu nyidem purwana mangsa, urang nataan sarwaning guligah ...Dongeng PasosoreTarawéh Luhureun TajugCeriaJumat, 8 Mei 2020BEDUG Isa. Adan ngalanglaeung. Lili sabatur-batur daratang. Unggah ka tajug bari rarécét. Keur mareujeuhna lengger. Arandekak. Ram&eacut...FikminKoin HajiCeriaKamis, 7 Mei 2020CRING..! Duit récéh sarébu rupia wedalan anyar ngaborélak. Niat kukumpul keur munggah haji. Méméh sup kana l...Dongeng PasosoreLalakon MudikCeriaKamis, 7 Mei 2020KENALAN jeung manéhna téh waktu motor kuring nubruk bémpér mobilna. "Ati-ati atuh, Kang!" ceuk manéhna. ...FikminKilometer 97CeriaRabu, 6 Mei 2020SAREUPNA. Kilométer 90. Tol Padaleunyi, arah Jakarta. Mobil ngadius tarik lebah pudunan. “Bau hanyir, Kang!” Ngalieuk ka kén...Dongeng PasosorePanto RejekiCeriaRabu, 6 Mei 2020MOAL aya pangbungah-bungahna iwal ti poé harita. Basa manéhna ngadadak jadi pamajikan anu jujur. Tuda enya, salila ieu manéhna mi...FikminTembang SilungCeriaSelasa, 5 Mei 2020AGRIN. Ngahaleuang lebah ténda katideresa. Tembang cinta kitu? Silung kapirengna. Sabot dunyana geus wegah némbongkeun pulas-pulas kabun...Dongeng PasosoreTangkal Jagong Mang JumadCeriaSelasa, 5 Mei 2020"URANG mah hayang nyobaan jiga batur, Mèd," ceuk Santa bari ngasur-ngasur suluh kana durukan. "Naon kitu?" Kèmèd...FikminKembang CeurikCeriaSenin, 4 Mei 2020NAIH. Ngécagkeun kujur-tumpurna sisi jalan, luhureun jukut mireumis hujan. Subuh harita, manéhna yakin hamo aya nu miroséa. Salia...Dongeng PasosoreKamerekaanCeriaSenin, 4 Mei 2020ANU rék baruka puasa geus ngarariung di émpér masjid. Kolek jeung sabangsaning kadaharan ngabarak. Ibu-ibu sibuk ngaladéna...FikminMuru ka GustiCeriaMinggu, 3 Mei 2020SORA adan magrib ngalanglaung, melas-melis. Bet kakaraeun nyeuit kana ati. Rumasa geus heubeul jauh ti masigit. Teu ari balas asruk-asrukan dina rembe...