Minggu, 17 Januari 2021
Sastra & Humor
Fiksi
FikminNgaderes TresnaCeriaRabu, 22 April 2020TEU apal, kudu kumaha jeung ti mana ngamimitianana. Basa munggaran muka lambaran, paadu hareupan. Sanggeus salila-lila ukur bisa ngamalirkeun kangen d...Dongeng PasosoreJurus Pamungkas Si BuntungCeriaRabu, 22 April 2020GEREWEK beuheung Andi kacerek ku dua leungeun Babah Cha Meuh ti tukang. Edas pisan, leungeun kenca Andi ngagaramang kana salah sahiji ramo Si Babah. L...FikminKotaCeriaSelasa, 21 April 2020KOTA. Ngaregéh. Diringkangkeun beurang. Bareng jeung hégak bulldozer. Backhoe. Mangpirang popongkol. Ngaranggeum langit jeung matapo&eac...Dongeng PasosoreParawan DeuiCeriaSelasa, 21 April 2020"NINI, duriat Aki ka Nini moal laas-laas nepi ka rup ku padung gé. Saprak Nini remen nginum jajamu 'Sari Rapet' unggal isuk, Nini b...Dongeng PasosorePoékCeriaSenin, 20 April 2020“ASTAGFIRULLOH!” nyaring kagentak. Panon beunta. Nyampak poék mongkleng. Pulsa token beak meureun. Matak listrik pareum ogé....Dongeng PasosoreNgajual SumurCeriaMinggu, 19 April 2020KISUTA.com - Nasruddin jeneng hakim di Karajaan Pérsia. Teu salah raja Persia milih Nasruddin jadi hakim teh. Nasruddin kaceluk hakim anu ...Dongeng PasosoreSumur TujuhCeriaSabtu, 18 April 2020NEUTEUP potrét Ratna, nu ngalangkang bet beungeut Yanti. Ah, Yanti nu resep ngahariring. Tapi, naha ari nu kapireng bet sora Tika. Enya, rumasa...Dongeng PasosoreMudikin WalmudikahCeriaJumat, 17 April 2020MAJU hèsè mundur teu bisa. Unggal kandaraan ngajengjen teu bisa hojah. Daihatsu ngarèrèt Honda nu keur ngalamun. Isuzu nga...FikminLemburCeriaKamis, 16 April 2020LEMBUR diranggeum hieum. Rincik hujan saukur wawakil kedalna kakeueung. Mugurkeun wanci sabudeur pakebonan. Lebah pirang-pirang cipruk hégak. N...Dongeng PasosoreDongéng Gagak jeung AnjingCeriaKamis, 16 April 2020GAGAK maling déngdéng, nu keur dipoé dina nyiru. Cok nu panggedéna, ukuran leuwih ti satampah. Geleber kana tangkal, ngaja...FikminMonsterCeriaRabu, 15 April 2020POÉ minggu. Ihsan jeung Sarah geus saged mandi. Biasa ari poéan peré téh sok ngajak ulin ka toko buku. Tepi ka nu dituju, ...Dongeng PasosoreBuah IhlasCeriaRabu, 15 April 2020KEUR ‘tadabur alam” mapay-mapay sisi walungan, Syekh Basyir ngadéngé sora ti peuntas ditu. Kawas nu keur dikir ngawiridkeun ...FikminBulanCeriaSelasa, 14 April 2020AWÉWÉ tengah tuwuh. Cindekul jeung kelun udud. Ngadago sakur nu ngaronghéap. Baju lahak liglag awak. Singkayo pingping dirungkup ...Dongeng PasosoreKujangCeriaSelasa, 14 April 2020SAMPURASUN! Ampun paralun! Hapunten sanés ngalangkung silib siloka, sandi sasmita sunyatana! Sréeet! Dicabut tina kowakna. Gurilap! H&e...FikminNugur WanciCeriaSenin, 13 April 2020NGALUNGSAR dina rerembet keueung. Katambias. Dina sagara tineung. Miangen. Nahun. Basa mukakeun hordéng. Haté lumenyap. Manéhna k...Dongeng PasosoreKacang NiniCeriaSenin, 13 April 2020BASA dititah nganteuran sangu ka imah Nini Jumi ku indungna, bari nungguan rantang kosong pangbalikanana, si Jay diuk di rohangan tepas bari uncang-un...FikminQueen Of The SouthCeriaMinggu, 12 April 2020BASISIR Parangtritis. Bulan mabra. Kalangkangna anteng ulin dina motahna lambak. Kalangkang anjeun jongjon ngulinkeun motahna rasa. Kokoléaban....Dongeng PasosoreSi Cindung BeureumCeriaMinggu, 12 April 2020MANÉHNA nu dicindung beureum, diuk gigireun pisan. Wanoja lenjang. Geulis. Dirérét pameunteuna. Siga nu ngahaja dihalangan ku cin...FikminGerentesCeriaSabtu, 11 April 2020TOS lami pisan, In. Kuring ngantep ngelunna haseup salebeting dada. Duka sabaraha lami ieu rasa dodongkang milari hartos tina simpé nu ditapsi...Dongeng PasosorePersidén AbdiCeriaSabtu, 11 April 2020HARITA téh bari ngantosan sangu timus kanggo mumuluk, abdi ngalantung di buruan. Naha atuh ari lar téh bapa persidén ngalangkung,...