Rabu, 28 Oktober 2020
Ceria
Sastra & Humor
FikminNu Jadi TumbalCeriaRabu, 10 Mei 2017BURHAN. Hareneg. Bangun nu kagégéloan. Rumasa geus luluasan, kalangsu ngalajur napsu. Da moal aya nu ngabandingan Maya. Geulis sagalana. Pareng kabéjakeun...Dongeng PasosoreCarogéCeriaSelasa, 9 Mei 2017WANCI kumapalang. Poé nyérélék moékan. Mas Sastro gé katingali rada mongkléng, katambah pakulitanana kulawu pulas jawa. Ngan s...FikminSeuneuCeriaSelasa, 9 Mei 2017HAREUPEUN saung. Dua raga. Anteb neuteup pucuk seuneu. Nu ngaléntab tumpukan jarami. Nebana pasawahan tutas dipanén. Ranggeuyan paré hapa. Kalangkang hare...HeHeHe...Nilai Sebuah KebenaranCeriaSenin, 8 Mei 2017KISUTA.com - \"Jika engkau menginginkan kebenaran,\" kata Nasrudin kepada sekelompok pencari ilmu yang datang kepadanya untuk mendengarkan ajarannya, \"engkau harus membayar u...FikminSimpéCeriaSenin, 8 Mei 2017TILU poé. Karasana mah leuwih lila. Euweuh kabar ti manéh. Bbm céklis, inbox teu manggih jawaban, sms kitu ogé. Peuting panjang pisan. Beurang asa ...HaHaHa...Janda yang PerawanCeriaMinggu, 7 Mei 2017KISUTA.com - Nyi Uneh tetangga Sueb, janda yang sudah kawin-cerai tiga kali, periksa ke dokter kelamin. \"Hati-hati ya dok, saya masih perawan,\" kata Nyi Uneh saat mau diperi...HaHaHa...Malmingan di HotelCeriaSabtu, 6 Mei 2017KISUTA.com - Malam Minggu Sueb menginap di sebuah hotel berbintang. Saat check in, tanpa sengaja Sueb menyikut dada seorang wanita muda yang seksi. Dengan muka merah, Sueb mem...HeHeHe...Upah bagi PencuriCeriaSabtu, 6 Mei 2017KISUTA.com - Setiap Sabtu, Nasrudin pergi ke pasar membeli keperluan rumah tangganya. Barang-barang belanjaannya ia masukkan ke dalam sebuah keranjang besar. Karena ia sudah t...FikminLayon-layonCeriaJumat, 5 Mei 2017KOROSAK! Gebeg! Jajantung ratug. Lalaunan nguniang. Panon ngulincer, niténan kaayaan. Simpé. Ukur aya hiur angin. Leuleuy, ngendagkeun dangdaunan. Paneuteup muse...HeHeHe...Tendangan KudaCeriaKamis, 4 Mei 2017KISUTA.com - Pada suatu hari Injili Chavush mengurus perkara ke pengadilan; ia pergi ke tempat itu mengendarai kudanya yang sangat tampan. Pak Hakim mengagumi kuda itu dan san...Dongeng PasosoreJurigCeriaRabu, 3 Mei 2017GEUS sabulan Mang Sarjum ngungun. Ka sasaha ngangluh jeung ngangluh. Kaciri aralna. Teuing ku naon.\"Tahajud geura, Kang.\"\"Na teu kadeléh ku manéh! Kamari ieu ...FikminSocaCeriaRabu, 3 Mei 2017AMPIR tengah wengi. Papayun-payun bari ukur pateuteup sakedap. Imut gé teu patos lepas. Asa isin atuda. Seueur pisan nu hoyong dikedalkeun, tapi sieun salira kaabotan. ...Dongeng PasosoreNu Niat HijrahCeriaSelasa, 2 Mei 2017GEUS diniatan, manéhna rék hijrah. Rék pindah pileumpangan. Ngagedig. muru masjid kota. Sumanget hijrah dina haténa, beuki ngagancangkeun leumpangn...FikminNu NénéanganCeriaSelasa, 2 Mei 2017DINA unggal lolowong panto nu muka, manéhna tumanya. Dituturkeun ku ingsreuk budak awéwé nu ngiclik tukangeunana. Klik. Bray. Ronghéap.“Kanto...HaHaHa...Tradisi KawinCeriaSenin, 1 Mei 2017KISUTA.com - Suatu hari Sueb menerima surat dari Euis, pacar selingkuhannya. Isinya begini, \"Kang Sueb, maaf jangan marah ya. Meski Euis sangat sayang sama Akang, namun Euis ...FikminNomer HénpunCeriaSenin, 1 Mei 2017TEPUNG salangkung, bet gancang lomana. Padahal ukur tepang di pasampangan. Izra. Kitu si lenjang nikukur, laju nyebutkeun nomer hénpun. Kadé lali nelepon abdi, p...HeHeHe...Pak Hakim dan Si KarabashCeriaMinggu, 30 April 2017KISUTA.com - Pada zaman dahulu hidup seorang pengembala yang mempunyai seekor anjing yang luar biasa bagusnya bernama Karabash. Anjing itu memang anjing gembala yang jempolan!...Dongeng PasosoreSasakala Gulutuk NyengirCeriaMinggu, 30 April 2017JAUH teu burung cunduk, anggang teu burung datang. Najan kudu nyorang peuting jeung jemplingna. Ngaliwatan leuweung jeung keueungna. Hujan jeung tirisna. Kabéh teu ngab...FikminKatumbiriCeriaMinggu, 30 April 2017MÉH belasan taun, kakara nénjo deui katumbiri. Harianeun. Teuing hujan di mana. Nu biasna mapaésan langit. Uing jongjon ngagugulung impian riwan. Demi kat...Dongeng PasosorePitulungCeriaSabtu, 29 April 2017PALATARAN nu sakitu legana teu nyesakeun lolongkrang. Pinuh. Aleutan ibarat caah dengdeng. Ngurilingan ka'bah. Usum towaf ifadoh.Duaan nangtung husu. Ngado'a lebah mul...