Rabu, 28 Oktober 2020
Ceria
Sastra & Humor
FikminMudikCeriaSelasa, 30 Mei 2017KATAJIEUN pisan sigana ku artikel dina koran poé harita. Nepi ka aya gerentesna hayang mudik sacara rohani. Nu kapikir pangheulana rék ditepungan ku manéh...FikminNu Ligar Jeroning JemplingCeriaMinggu, 28 Mei 2017BULAN puasa. Jam lima sore masih keneh karasa nyengkabna. Langit lenglang. Aya papatong nu diudag-udag ku hiurna angin. Kuring diuk lebahing tepas. Dina korsi tina mahoni, kor...Dongeng PasosoreSaritem Méméh PuasaCeriaJumat, 26 Mei 2017UKUR sababaraha kali gorowok. Rob, Bi Ani geus dirariung.“Mana pesenan abi, Ibi?” tanya Sinta. Dicalana hotpen.“Euleuh, Néng Sinta...modél Mars...FikminRusiahCeriaJumat, 26 Mei 2017LUHUREUN sajadah. Manéhna. Hayang sumerah ngaleupaskeun rusiah nu salawasna ngaheumpik. Lana jadi panamplokan jeung pangringkeban guligah balaréa. Karék r...Dongeng PasosoreDulang PusakaCeriaRabu, 24 Mei 2017PRANG! Piring peupeus ditingkahan ku sora nu nginghak. “Cenah rék satia, moal midua.. Nyatana?” Prang! Nu pru-pré beuki ramé. Salakina teu ieu...FikminNu Teu MaliréCeriaSelasa, 23 Mei 2017BARANG jol langsung ceg kana rémoté kontrol. Teu ieuh maliré. Ninyuh susu campur madu. Sok dina méja hareupeunna. Teu ditolih. Anteng, ganti-ganti ...Dongeng PasosoreNu Hayang Dilebok MaungCeriaMinggu, 21 Mei 2017”BUDAK beuki roay. Ku mitoha dibaudan. Ngumbara téh euweuh mundingna!” Mas Sastro humandeuar. Nyarandé lungsé na balé-balé. Teui...HaHaHa...Tukang OjekCeriaMinggu, 21 Mei 2017KISUTA.com - Ibro jadi tukang ojek. Satu malam, seorang ibu minta diantar ke satu tempat . “Ayo jalan aja dulu, nanti saya tunjukkan,” kata si Ibu. Ternyata, temp...FikminKuring NgandegCeriaJumat, 19 Mei 2017PAPACANGAN geus aya genep bulanna. Teu pira asalna mah tina sms nyasar. Tuluy teteleponan. Jangjian tepung. Buntutna kuring jeung manèhna silih kedalkeun rasa.Kuring bo...HaHaHa...Lelang Istri SimpananCeriaKamis, 18 Mei 2017KISUTA.com - Ada SMS masuk ke HP Sueb, isinya begini: \"DIJUAL cepat ISTRI SIMPANAN. Baru pake setahun, kondisi istimewa. Orisinil, warna putih, Knalpot msh sempit, Shockbreak...Dongeng PasosoreNgadua Haté.CeriaKamis, 18 Mei 2017“PAMAJIKAN téh beubeulahan jiwa. Tempat majik dina enggoning ngawelah kahirupan,” saur Apa harita basa kabagéan ngéndong di imah. Ema imut sag...FikminGerentesCeriaRabu, 17 Mei 2017TOS lami pisan, In. Kuring ngantep ngelunna haseup salebeting dada.Duka sabaraha lami ieu rasa dodongkang milari hartos tina simpé nu ditapsiran ku lewang nu manjang. &...FikminAnakingCeriaMinggu, 14 Mei 2017HAREUPEUN eunteung. Beungeut lawasna némbongan deui. Beungeut nu saulas jeung karadak impian. Sanggeus lambaran gambar kakelar dideres ku rarangsak rasa. “Tadi pe...HaHaHa...Tusuk GigiCeriaMinggu, 14 Mei 2017KISUTA.com - Saat sedang asyik santap malam, tiba-tiba muncul seorang banci dari arah kegelapan ke tempat Sueb sedang makan. Yang membuat Sueb heran, si bencong datang hanya u...HeHeHe...Wajah yang TertinggalCeriaMinggu, 14 Mei 2017KISUTA.com - Nasrudin menerima kabar gembira dari seseorang bahwa ia dipanggil oleh seorang pejabat kaya di kotanya yang akan berderma. Maka pergilah ia. Sampai di rumah si ka...FikminSaréwu IndungCeriaSabtu, 13 Mei 2017PURNAMA kari sabeulah. Nyésakeun cahaya nu teu pati ngempur. Guluburna surem. Sasurem haté hiji jajaka nu keur anteng menekung di juru masigit. Husu, ngitung l&e...HaHaHa...MenularCeriaJumat, 12 Mei 2017KISUTA.com - Sueb jadi dukun. Suatu hari datang wanita cantik dan seksi memeriksakan kesehatannya. \"Tolong Mbah, kenapa payudara saya terasa keras dan kalau diraba sakit ya....HeHeHe...Periuk yang BeranakCeriaJumat, 12 Mei 2017KISUTA.com - Suatu hari Nasrudin meminjam periuk besar dari seorang kenalannya. Seminggu kemudian ia mengembalikannya dengan memasukkan sebuah periuk kecil di dalamnya. Kenala...FikminPetrusCeriaKamis, 11 Mei 2017GEUS dua nu tiwas. Gudawang lebah dada. Petrus, petrus, rame jadi warta. Manehna neneangan panyumputan. Rumasa geus gagabah ngumbar cinta nu kareueut ka Sevia Gerdanella, nepi...Dongeng PasosoreBioskopCeriaKamis, 11 Mei 2017GELUNG jucung. Samping jantur nengahan bitis nu umyang, deungdeuleueun. Ngélék boboko, ngajingjing émbér kaléng muru tampian. Geus nyampak a...