Minggu, 1 November 2020
Ceria
Sastra & Humor
FikminIstirahCeriaRabu, 28 Juni 2017\"LEULEUS pisan, Néng. Nyareri saawak-awak,\" ceuk kuring bari lalaunan ngagolér dina risbang. \"Kacapéan teuing, rupina. Atuda Akang mah unggal nu ngulem...FikminKilometer 97CeriaMinggu, 25 Juni 2017SAREUPNA. Kilométer 90. Tol Padaleunyi, arah Jakarta. Mobil ngadius tarik lebah pudunan. “Bau hanyir, Kang!” Ngalieuk ka kéncaeun. “Sarkaaang, ...Dongeng PasosorePaséa jeung KarétaCeriaSabtu, 24 Juni 2017KISUTA.com - Unggal taun mun rék mudik téh sok riweuh. Tadi mah nepika bedo, mangkaning geus meuli karcis karéta. Nepika tilu kali meuli karcis téh...FikminTembang SilungCeriaSabtu, 24 Juni 2017AGRIN. Ngahaleuang lebah ténda katideresa. Tembang cinta kitu? Silung kapirengna. Sabot dunyana geus wegah némbongkeun pulas-pulas kabungah. Langitna geus kalimp...HaHaHa...Jakarta Butuh LebaranCeriaSabtu, 24 Juni 2017KISUTA.com - Setiap menjelang Idul Fitri Jakarta selau bebas dari kemacetan. Ternyata yang dibutuhkan oleh Jakarta untuk mengatasi kemacetan bukanlah seorang gubernur baru. \"...HaHaHa...Kedua Mata Sueb LebamCeriaKamis, 22 Juni 2017KISUTA.com - Pulang nonton bioskop, kedua mata Sueb lebam. \"Kang kenapa matanya seperti habis kena tonjok?\" tanya Icih, istrinya. \"Akibat antri beli karcis Nyi,\" jawab Sue...FikminDu'a nu DiijabahCeriaRabu, 21 Juni 2017NGAHERUK hareupeun Ka'bah. \"Nun Gusti, abdi mung nyuhunkeun tilu pamunut! Kahiji, mun padamelan ayeuna teu saluyu jeung ridho Gusti, mugia abdi énggal-éngga...Dongeng PasosoreAkang-akang nu MelenyunCeriaSenin, 19 Juni 2017KRD soré ngorondang. Beurat ku eusi. Tingcorowok nu hayang buru-buru nepi. Tingceletuk. Cicirihilan. Aya nu ukur nyéréngéh. Nu kuraweud haseum og&e...HaHaHa...Ongkos OjegCeriaSenin, 19 Juni 2017KISUTA.com - \"Berapa ongkos ojeg ke Kampung Cijengkol...?\" tanya Sueb ke seorang tukang ojeg. \"Sudahlah Rp 20.000 saja,\" jawab tukang ojeg. Sueb lalu naik. Tiba di tuj...Dongeng PasosoreAnak JagalCeriaSabtu, 17 Juni 2017BUKA puasa téh asa ni’mat kacida. Lain pédah loba dahareun, ngan asa leuwih rempeg wé teu tiluan teuing kawas sasari. Padahal mah ukur katambahan sa...FikminDina Lawang SawargaCeriaSabtu, 17 Juni 2017GAPURA nu ka-dalapan. Pangluhurna. Manéhna nangtung nyanghareup kana cukang nu ngembat manjang. Teu eureun mancokeun paneuteup ka unggal nu réngsé meuntas...FikminNu Ligar Jeroning JemplingCeriaSelasa, 13 Juni 2017BULAN puasa. Jam lima sore masih keneh karasa nyengkabna. Langit lenglang. Aya papatong nu diudag-udag ku hiurna angin. Kuring diuk lebahing tepas. Dina korsi tina mahoni, kor...Dongeng PasosoreMadrajiCeriaMinggu, 11 Juni 2017SAHA nu teu bangreung, nénjo Madraji ngajingjing bedog? Sapangeusi lembur apal inya kana adatna, harung gampung tur barangasan. Lila jadi pangeusi Nusakambangan.“...FikminNganyam BagjaCeriaSabtu, 10 Juni 2017WANCI carangcang tihang. Gesat-gesut dangdan. Sahinasna. Ceg sisir. Sewuk buuk panjang ngarumbay disisiran. Kuriwek dibeungkeut. Lédak-lédak pipina dipulas wedak...Dongeng PasosoreSaméméh Adan AsarCeriaRabu, 7 Juni 2017BARANG bray beunta, apa jeung bibi tos ngaradeg di payuneun lawang. Di gédéngeun aranjeunna katingali uwa miwah para sepuh sanésna -- bangun nu marapag. M...FikminDu'a nu DiijabahCeriaRabu, 7 Juni 2017NGAHERUK hareupeun Ka'bah. \"Nun Gusti, abdi mung nyuhunkeun tilu pamunut! Kahiji, mun padamelan ayeuna teu saluyu jeung ridho Gusti, mugia abdi énggal-éngga...Dongeng PasosoreKamerekaanCeriaSabtu, 3 Juni 2017ANU rék baruka puasa geus ngarariung di émpér masjid. Kolek jeung sabangsaning kadaharan ngabarak. Ibu-ibu sibuk ngaladénan nu haladir. Barudak pah...HaHaHa...Rokok TajilCeriaSabtu, 3 Juni 2017KISUTA.com - Begitu suara adzan Maghrib berkumandang, Sueb langsung menyalakan rokok dan menghisapnya dalam-dalam. Melihat Sueb tajil dengan rokok, Icih istrinya marah dan m...FikminRéngkakCeriaSabtu, 3 Juni 2017“GEUS tong dipikiran, lain rejekina. Nyarék sotéh bawaning ku nyaah. Teu srek Ema mah ka jelema éta téh!” Anteng ngalemar. Teu nolih ka...Dongeng PasosoreAki JenatCeriaJumat, 2 Juni 2017JUMAAH kasorénakeun, 33 taun kalarung…Langit mimiti ngalayung. Aki Jenat can kénéh nyoréndang koja. Teu katangén mun rék miang...