Minggu, 1 November 2020
Ceria
Sastra & Humor
Dongeng PasosoreDarajatCeriaKamis, 7 September 2017MOBIL aleut-aleutan, dibarung sirineu ngahéang nyingraykeun mobil séjén. Patalimarga ngarandeg sakedapan. Pangagung rék ngaliwat. Méngkol le...Dongeng PasosoreNyiramCeriaSelasa, 5 September 2017AYA ku anèh pamènta Si Agnes, pamajikan kuring nu keur kakandungan opat bulan. Batur mah nyiram tèh hayang dahar nu haseum-haseum, ieu mah ngadon hayang k...FikminBéakeun LangitCeriaSelasa, 5 September 2017TIPEPEREKET nahan héabna mangsa. Teuing puluhan teuing ratusan kali. Haben pundah-pindah. Teu weléh aya nu nyingkahkeun. Da saingetna ogé, uingah jeung Si...Dongeng PasosoreDigégél AnjingCeriaKamis, 31 Agustus 2017“EULEUH.. Abaaah, ku naon cingked?” si Ambu tuturubun tina téras muru kuring nu ingkud-ingkudan.“Digégél anjing bieu di pasir. Getihan t...FikminNganyam BagjaCeriaKamis, 31 Agustus 2017WANCI carangcang tihang. Gesat-gesut dangdan. Sahinasna. Ceg sisir. Sewuk buuk panjang ngarumbay disisiran. Kuriwek dibeungkeut. Lédak-lédak pipina dipulas wedak...Dongeng PasosoreTopi BuleudCeriaMinggu, 27 Agustus 2017BASA kabogoh Si Jay ulang taun, Si Jay ngadadak ngarasa bingung. Keur mah kakara boga kabogohna ogé, bari jeung teu kapikir rék méré hadiah naon. S...FikminAsih nu MeulitCeriaMinggu, 27 Agustus 2017WANCI sareupna. Sup, ka kamar. \"Pilari abdi, Kang!\" nyumput tukangeun hordéng. Teu kapireng-pireng acan léngkah salaki. Lah, teu ditéang ning. Rumahuh. ...FikminBagéaCeriaKamis, 17 Agustus 2017RANDEG, ngareureuhan. Nungguan balébat liwat. Poé ka dualas. Gasik dina waktuna, ingkah ti guha nu kari ramat lancah. Nurugtug ka lampingkeun. Nyorang tarahalna ...FikminSuwungCeriaSelasa, 15 Agustus 2017KISUTA.com - \"Kaula di dieu. Aya jeung anjeun. Malah leuwih deukeut tibatan rénghap nu bieu dikaluarkeun.\" Luak-lieuk. Tuluy ngeunteung. \"Ah, abdi keukeuh teu tiasa ...Dongeng PasosoreBagongCeriaSenin, 14 Agustus 2017TEU nyalahan omongan Abah téh. Di lebah léngkob nu baheula disebut Monas, kaciri jarapah keur anteng ngagayem pucuk sengon. Di punclut munara, nu emasna geus dig...FikminNu Néangan JalanCeriaMinggu, 13 Agustus 2017\"HAYANG hanjat, ngopépang nyiar cukang geusan muntang. Suwung. Koléab deui, ngangkleung dina umpalan kabingung.\" Klik. Bray. Jadi status dina pésbuk. Tr...HaHaHa...Tips Naik HajiCeriaKamis, 10 Agustus 2017KISUTA.com - Tips dari Prof. Sueb jika ingin naik haji. Pertama, setiap hari bacalah Surat Yasin 5 kali. Jika belum berangkat, tambah dengan membaca Surat Al-Ikhlas 10 kali. B...Dongeng PasosoreJimat ti AkiCeriaKamis, 10 Agustus 2017SABAN mencétan kitu jeung kitu. Ngagelendut. Lanceuk-lanceuk mah, tingkoléséd. Meureun boseneun, loba nu teu kahartina. Komo incu-incuna anu ti Batawi mah...FikminTaman SawargaCeriaRabu, 9 Agustus 2017AYA ku éndah kembang tablo, kitu gerentesna. Tablo keur meumeujeuhna laligar, kayas marakbak dina balong tukangeun imah. Ceuk pikirna, nya ieu taman sawarga nu pang&eac...Dongeng PasosoreKacang NiniCeriaMinggu, 6 Agustus 2017BASA dititah nganteuran sangu ka imah Nini Jumi ku indungna, bari nungguan rantang kosong pangbalikanana, si Jay diuk di rohangan tepas bari uncang-uncang anggé. Teu li...FikminManéhna, Lalaki nu Datang ti Puhu JamanCeriaMinggu, 6 Agustus 2017SAHA, ti mana asalna? Jalma tinggerendeng nyawalakeun, Manéhna. Kembanglambé pajamanan. Lalaki nu nyumput dina rembetna rungkun ungkara. Parangi mancalarupa. Nyi...FikminBulu TaneuhCeriaJumat, 4 Agustus 2017SAN! Seuseukeut tineung ngaraha ‘na tungtung angen akang. Nahun. Akang nyangsaya katenung liwung. Saban rénghap. Haté akang wungkul peurih kaganjel imut sa...FikminLayungCeriaSelasa, 1 Agustus 2017LAYUNG ngempur. Angin basisir terus ngahiur. Ngarénghapan waruga handapeun pucuk janur. Ngariabkeun lamban sinjang garutan. Tembus kana liliglag kabaya sutra bodas. Laj...Dongeng PasosoreNyi Ijah Narah Diajak ka MekahCeriaMinggu, 30 Juli 2017MANG Komod keur guntreng jeung Nyi Ijah. Mang Komod rék ngajak Nyi Ijah ka Mekah, tapi Nyi Ijah keukeuh teu daék milu. Bah Samin, bapana Nyi Ijah milu mangkeuheu...FikminBagéaCeriaMinggu, 30 Juli 2017RANDEG, ngareureuhan. Nungguan balébat liwat. Poé ka dualas. Gasik dina waktuna, ingkah ti guha nu kari ramat lancah. Nurugtug ka lampingkeun. Nyorang tarahalna ...