Kamis, 6 Agustus 2020
Ceria
Sastra & Humor
Dongeng PasosoreTepung di Kandang MaungCeriaSabtu, 16 Mei 2020TEU kasawang ti anggalna, jauh tina panyangka. Euweuh kila-kila kudu tepung deui jeung manéhna. Papisah sapuluh taun meni asa cik kénéh. Unggal peuting ka...FikminNu Néangan JalanCeriaJumat, 15 Mei 2020"HAYANG hanjat, ngopépang nyiar cukang geusan muntang. Suwung. Koléab deui, ngangkleung dina umpalan kabingung." Klik. Bray. Jadi status dina pésb...HeHeHe...Mencuri SayuranCeriaJumat, 15 Mei 2020KISUTA.com - Tahun itu Nasruddin jatuh melarat, ia bahkan tidak mampu membeli sayur-sayuran untuk dimasak. Pada suatu hari Nasruddin terpaksa diam-diam memanjat sebuah tembok...Dongeng PasosoreJawara PakidulanCeriaJumat, 15 Mei 2020“TANGGOAN aing ku dia Gentong!” handaruan ti kajauhna. Ukur sababaraha gorobas, lir ajag buringas leupas, rembetna leuweung Lebak Seureuh ukur sa-pangbauan pejus. ...FikminDi Jabal TsurCeriaKamis, 14 Mei 2020ANGIN nu ngahiur nganteur rasa nu béda. Satutas meuntas sagara kikisik. Aya gunung nu dijugjug. Lebah puncerna pisan, guha leutik némbongkeun lawang. "Bilih...HeHeHe...Sebelum TerlambatCeriaKamis, 14 Mei 2020KISUTA.com - Nasruddin menyuruh seorang anak mengambil air dipancuran. "Awas, jangan sampai kendi ini pecah!" teriaknya sambil menampar anak itu.   "Lho,...Dongeng PasosorePoékCeriaKamis, 14 Mei 2020“ASTAGFIRULLOH!” nyaring kagentak. Panon beunta. Nyampak poék mongkleng. Pulsa token beak meureun. Matak listrik pareum ogé. Da di batur mah kat&eacu...FikminBagéaCeriaRabu, 13 Mei 2020RANDEG, ngareureuhan. Nungguan balébat liwat. Poé ka dualas. Gasik dina waktuna, ingkah ti guha nu kari ramat lancah. Nurugtug ka lampingkeun. Nyorang tarahalna ...HaHaHa...Kutilang Kau!CeriaRabu, 13 Mei 2020KISUTA.com - Suatu hari, Kosim tetangga Sueb, mengendarai motor bututnya sambil membawa perkutut ke pasar burung. Namun, di tengah jalan ia diberhentikan polisi. "Mana Si...Dongeng PasosoreBedugCeriaRabu, 13 Mei 2020BASA malem takbiran, hangsip Momod manggihan bedug di tengah sawah. “Jiga nu murag ti langit...”pokna. Bedug digarotong. Dirariung. Pada ngarusapan. Cenah, jalma n...FikminBéakeun LangitCeriaSelasa, 12 Mei 2020TIPEPEREKET nahan héabna mangsa. Teuing puluhan teuing ratusan kali. Haben pundah-pindah. Teu weléh aya nu nyingkahkeun. Da saingetna ogé, uingah jeung Si...Dongeng PasosorePanglingCeriaSelasa, 12 Mei 2020DINA hiji mangsa, aya ibu-ibu anu rék nyanghareupan méja operasi alatan panyakit tumor. Basa keur nungguan asup ka ruang operasi, dina blankar manéhna ras...FikminSocaCeriaSenin, 11 Mei 2020AMPIR tengah wengi. Papayun-payun bari ukur pateuteup sakedap. Imut gé teu patos lepas. Asa isin atuda. Seueur pisan nu hoyong dikedalkeun, tapi sieun salira kaabotan. ...HeHeHe...Telur di Bawah PusarCeriaSenin, 11 Mei 2020KISUTA.com - Dalam masa penyerbuan Turki oleh Timurleng, raja yang agung itu pun sempat datang ke Akshehir tempat kediaman Nasruddin. Ketika memasuki kota, raja itu melihat Na...Dongeng PasosoreAsa Diseureud ÉngangCeriaSenin, 11 Mei 2020KISUTA.com - Rada kaéraan kamari mah, basa salat maghrib berjamaah di masjid. Nu sarolat jadi ébat. Kaasup imam nu ngocéak pangtarikna. Teu pira rarasaan ...FikminNgarajahCeriaMinggu, 10 Mei 2020NGARÉNGHAP dina lolongkrang wanci. Rupek. Hésé engapan. Ditalikung liwung. Saban wayah. Ngemitan kapeurih. Wanci sareupna. Manéhna ngarayap muru im...HeHeHe...Surat Buat TetanggaCeriaMinggu, 10 Mei 2020KISUTA.com - Seorang tetangga Nasrudin yang kaya raya suatu kali mengadakan pesta besar. Tapi lupa mengundangnya. Nasrudin menunggu dengan berdebar-debar undangan tetangganya ...Dongeng PasosoreBasa Mang Aja Ragrag ti na Tangkal KalapaCeriaMinggu, 10 Mei 2020MAKSAKEUN mudik téh lain hayang-hayang teuing pamér. Lain pédah hayang ningalikeun motor anyar. Daék medu lain kitu. Ngan hayang panggih wé ...FikminHijabCeriaSabtu, 9 Mei 2020DI jero tajug. Di lebah parapatan. Nu berjama'ah magrib karék réngsé. Nu séjén geus baralik. Nyésa Kuring reujeung imam. "Ab...HeHeHe...Tak DikenalCeriaSabtu, 9 Mei 2020KISUTA.com - Entah kenapa, tiba-tiba saja Nasruddin merasa bahwa ia sama sekali tidak mengenal dirinya sendiri. Langsung saja ia menyusur jalanan, siapa tahu ada orang yang me...