Rabu, 5 Agustus 2020
Ceria
Sastra & Humor
Dongeng PasosoreNu Turut Ka DaudCeriaSelasa, 28 April 2020TENGAH poé éréng-éréngan. Nu jebul rabul. Matak mulek ku kekebul. Katepél geus dikeukeuweuk. Batu leutik na keupeulan kénca. R...FikminGerentesCeriaSenin, 27 April 2020TOS lami pisan, In. Kuring ngantep ngelunna haseup salebeting dada. Duka sabaraha lami ieu rasa dodongkang milari hartos tina simpé nu ditapsiran ku lewang nu manjang....HaHaHa...Mandi WajibCeriaSenin, 27 April 2020KISUTA.com - Sueb mendadak jadi ustadz. Dalam sebuah pengajian ibu-ibu, Ustadz Sueb didaulat memberikan tausyiah. Sebelum pengajian ditutup, Ustadz Sueb memberikan kesemp...HeHeHe...Nilai Sebuah KebenaranCeriaSenin, 27 April 2020KISUTA.com - "Jika engkau menginginkan kebenaran," kata Nasrudin kepada sekelompok pencari ilmu yang datang kepadanya untuk mendengarkan ajarannya, "engkau harus m...Dongeng PasosoreAnak JagalCeriaSenin, 27 April 2020BUKA puasa téh asa ni’mat kacida. Lain pédah loba dahareun, ngan asa leuwih rempeg wé teu tiluan teuing kawas sasari. Padahal mah ukur katambahan sa...FikminHiji Mangsa di VancouverCeriaMinggu, 26 April 2020JAM, menit teu karasa. Jog, ka nagara nu keur mangsa tiris kacida. Blus, asup ka kamar hotel. Rét, kana jam geus nunjukeun jam salapan peuting. Meureun geus asup waktu ...HeHeHe...Mendiang Periuk BeranakCeriaMinggu, 26 April 2020KISUTA.com - Suatu hari Nasrudin meminjam periuk besar dari seorang kenalannya. Seminggu kemudian ia mengembalikannya dengan memasukkan sebuah periuk kecil di dalamnya. Kenala...HaHaHa...KH David BeckamCeriaMinggu, 26 April 2020KISUTA.com - Sueb mendapat tugas mendadak dari sang bos. "Eb, tolong buat spanduk selamat datang untuk menyambut kedatangan David Beckham," perintah sang bos. "Iy...Dongeng PasosoreCarogé KabéhCeriaMinggu, 26 April 2020KISUTA.com - Wanci kumapalang. Poé nyérélék moékan. Mas Sastro gé katingali rada mongkléng, katambah pakulitanana kulawu pulas...FikminBoéhCeriaSabtu, 25 April 2020GEBRUG! Sora nu ngagubra luhureun lalangit. Angger lebah dinya. Pamajikan jeung barudak geus bariasa ngadéngéna. Teu ngarasa keueung deui. Mangtaun- taun ngampih...HeHeHe...Jangan Terlalu DalamCeriaSabtu, 25 April 2020KISUTA.com - Pada suatu hari ada seorang petani yang harus mengurus soal perjanjian. Hakim desa mengatakan bahwa ia tidak punya waktu untuk menandatangani perjanjian itu, teta...Dongeng PasosoreTukang LotékCeriaSabtu, 25 April 2020"BI mésér loték!" "Sabaraha bungkus?" "Sapuluh! Nu tilu diladaan, nu dua amis, nu dua deui sedeng, nu hiji lada pisan, dua deui amis...FikminRusiahCeriaJumat, 24 April 2020LUHUREUN sajadah. Manéhna. Hayang sumerah ngaleupaskeun rusiah nu salawasna ngaheumpik. Lana jadi panamplokan jeung pangringkeban guligah balaréa. Karék r...HaHaHa...Ngaceng AjaCeriaJumat, 24 April 2020KISUTA.com - Sudah seminggu Sueb jualan Siomay depan satu SD. Satu hari, ada anak cadel membeli. Terjadilah dialog begini. Anak Cadel (AC): "Beli comay Mang." Sueb :...Dongeng PasosoreIbadah KarinahCeriaJumat, 24 April 2020GEUS sataun, Malik bin Dinar itikaf di Masjid Umayyah, Damaskus. Beurang peuting salat, ngaji, dikir. Tujuanana, hayang katangar ku ahli masjid. Saha nu nyaho, kalandepeun, tu...FikminKatumbiriCeriaKamis, 23 April 2020MÉH belasan taun, kakara nénjo deui katumbiri. Harianeun. Teuing hujan di mana. Nu biasna mapaésan langit. Uing jongjon ngagugulung impian riwan. Demi kat...HaHaHa...Ini LiftCeriaKamis, 23 April 2020KISUTA.com - Dapat uang banyak dari komisi penjualan sawah, Sueb piknik ke kota. Ia menginap di hotel berbintang. Usai bayar sewa kamar, Sueb menuju kamar diantar pelayan. Nam...HeHeHe...Upah untuk PencuriCeriaKamis, 23 April 2020KISUTA.com - Setiap Sabtu, Nasrudin pergi ke pasar membeli keperluan rumah tangganya. Barang-barang belanjaannya ia masukkan ke dalam sebuah keranjang besar. Karena ia sudah t...Dongeng PasosorePuasa MunggaranCeriaKamis, 23 April 2020JANARI leutik geus tangginas. Anak-pamajikanna diharudangkeun. "Wayahna geura masak! Apanan isuk mimiti puasa," pokna. Rada kerung pamajikanna, tara-tara narima par&ea...FikminNgaderes TresnaCeriaRabu, 22 April 2020TEU apal, kudu kumaha jeung ti mana ngamimitianana. Basa munggaran muka lambaran, paadu hareupan. Sanggeus salila-lila ukur bisa ngamalirkeun kangen dina keyembengna panineung...