Kamis, 6 Agustus 2020
Ceria
Sastra & Humor
FikminKalangkang MégaCeriaRabu, 5 Agustus 2020TEU weléh nyangked na rerembet haténa. Nineung ku ogona. Teu geulis cenah, ngan manis. Kaduhung ngayonan curhatna. Saung ranggon jadi saksina. Basa rumenghik nya...FikminQueen Of The SouthCeriaMinggu, 2 Agustus 2020BASISIR Parangtritis. Bulan mabra. Kalangkangna anteng ulin dina motahna lambak. Kalangkang anjeun jongjon ngulinkeun motahna rasa. Kokoléaban. Sakamalir jeung hiliwir ...Dongeng PasosoreEyang JenatCeriaMinggu, 2 Agustus 2020KISUTA.com - Ngariung saanak incu. Ngampar di tengah imah. Eyang calik nyarandé ka pangkéng. Tengeneunna Indung Enjo andéprok sareng Indung Eni. Kiwaeunna...FikminMung SaliraCeriaSelasa, 28 Juli 2020LALAKON salira sakitu ahéngna. Nganteng dugi ka kiwari. Wuwuh tigin cecepengan. Teu galideur ku rupaning gogoda. Sanaos kedah nandonkeun kang putra. “Hampura Ujan...FikminWawanénCeriaSenin, 27 Juli 2020WANCI Isya manéhna kakara anjog. Mulang ka sarakan. Saenggeus mangpuluh taun lunta kapaksa. Ninggalkeun sagala nu dipikamelang tur dipikacinta. Sajajalan kapireng nu pa...HeHeHe...Satu Sen HilangCeriaSabtu, 25 Juli 2020KISUTA.com - Ketika sedang duduk di sebuah batu besar di pinggiran sungai, Nasruddin melihat sepuluh orang buta yang ingin menyeberangi sungai. Ia menawarkan bantuan kepada me...Dongeng PasosoreMunjungCeriaSabtu, 25 Juli 2020ÉSTU teu puguh sumberna, tapi nyebar tatalépa, pajarkeun aya nu munjung, sugih dibantu dedemit. Moal ka saha nudingna, mana komo saenggeusna dihihidan, najan hen...FikminPertelonCeriaJumat, 24 Juli 2020HUJAN. Sanajan ukur ngaririncik, lila-lila mah caina nyalangkrung na sisi-sisi jalan. Unggal lampu setopan ngawarna beureum, aya léngkah nu rikat ngadeukeutan unggal mo...HeHeHe...Ketika Aku Masih HidupCeriaJumat, 24 Juli 2020KISUTA.com - Nasruddin berada di atas pohon sedang menggergaji dahan. Ada orang lewat berteriak, "He, awas. Jatuh kau nanti! Kau mestinya tidak duduk di ujung dahan itu! A...FikminBalik DugemCeriaSelasa, 21 Juli 2020KULIAT, babatek. Carangkeul. Rét ka gigireun. Si Ganteng geus euweuh. Balikna jam sabaraha nya?"Kamu cantik," cenah basa panggih di diskotik.Teu papisah deui.&#...HeHeHe...Kambing SesatCeriaSelasa, 21 Juli 2020KISUTA.com - Suatu kali Nasruddin mendapatkan seekor kambing yang sesat, entah milik siapa. Ia tangkap kambing itu dan dibawanya pulang. Sampai di rumah ia menyembelihnya. Ka...FikminNénéng Badé NikahCeriaRabu, 15 Juli 2020KANG Opang, sasih payun Nénéng cios nikah. Kang Opang tos jangji, badé mangmotoankeun. Kadé hilap, nya. Sareng éta deuih, Kang Opang, mas ka...FikminSajadah EmaCeriaMinggu, 12 Juli 2020"TONG dipindah-pindah!" Taya nu wantun ngukumaha, ngampar pengkereun pisan paimbaran. "Éta téh mas kawin ti Apa hidep, mun Ema solat na sajadah &eacu...FikminRusiahCeriaSelasa, 7 Juli 2020LUHUREUN sajadah. Manéhna. Hayang sumerah ngaleupaskeun rusiah nu salawasna ngaheumpik. Lana jadi panamplokan jeung pangringkeban guligah balaréa. Karék r...FikminBulanCeriaMinggu, 5 Juli 2020AWÉWÉ tengah tuwuh. Cindekul jeung kelun udud. Ngadago sakur nu ngaronghéap. Baju lahak liglag awak. Singkayo pingping dirungkup erok pungsat. Parfum mura...Dongeng PasosoreWewengkon TolCeriaMinggu, 5 Juli 2020KISUTA.com - Ngahaja balik ka Bandung téh kana Élf. Najan sok pasesedek gé, resep wé, panumpang sok alakrab kawas kulawarga sorangan mun indit-indi...FikminLayungCeriaSelasa, 30 Juni 2020LAYUNG ngempur. Angin basisir terus ngahiur. Ngarénghapan waruga handapeun pucuk janur. Ngariabkeun lamban sinjang garutan. Tembus kana liliglag kabaya sutra bodas. Laj...FikminNu Teu MaliréCeriaMinggu, 28 Juni 2020BARANG jol langsung ceg kana rémoté kontrol. Teu ieuh maliré. Ninyuh susu campur madu. Sok dina méja hareupeunna. Teu ditolih. Anteng, ganti-ganti ...HeHeHe...Tak DikenalCeriaMinggu, 28 Juni 2020KISUTA.com - Entah kenapa, tiba-tiba saja Nasruddin merasa bahwa ia sama sekali tidak mengenal dirinya sendiri. Langsung saja ia menyusur jalanan, siapa tahu ada orang yang me...FikminDéwiCeriaJumat, 26 Juni 2020MUN sakalina nuju baluweng, rudet ku pagadamelan atanapi usum nu nagih hutang, abdi sok ngadangkal milari warnét. Hoyong noong fotona dina Facebook. Sanaos hutang teu l...