Rabu, 5 Agustus 2020
Ceria
Sastra & Humor
FikminMulangCeriaSabtu, 23 Mei 2020NANGTUNG di dieu. Asa nangtung tujuh likur taun kalarung. Basa ninggalkeun lembur. Ninggalkeun manéhna jeung orok dina aisan. “Geura lunta, Kang, saacan padananda...HaHaHa...Istri Melahirkan LagiCeriaSabtu, 23 Mei 2020KISUTA.com - \"Saya dapat surat Kang, Icih, istri saya di kampung melahirkan. Si Ibro dapet adik...\" kata Sueb sumringah. \"Yah...syukur deh saya ikut senang. Jadi, mau pula...Dongeng PasosoreBasa HP KautahkeunCeriaSabtu, 23 Mei 2020KATINGGALEUN karéta, kapaksa mudik téh kana élf. Pajejel. Diuk saukur ngantelkeun tunggir. Euweuh nu genaheun, kilangbara tumaninah. Suku asa kaparé...FikminTawis AsihCeriaJumat, 22 Mei 2020LAYUNG mapaés langit soré. Sumiratna ngempur nojo haté. Nangkeup haneut parat nepi ka lelembutan. Hiliwirna angin ngadalingdingkeun hariring kawih asih. N...HeHeHe...Mimpi IndahCeriaJumat, 22 Mei 2020KISUTA.com - Pada suatu malam Nasruddin bermimpi indah sekali. Dalam mimpi itu ketika ia sedang duduk-duduk sendirian di tepi jalan ada seorang mendekatinya. Orang itu kelihat...FikminPajaratanCeriaKamis, 21 Mei 2020GEUS girimis deui baé. Bareng jeung kalakay nu maruragan, tutunggul ting pucunghul. Lir supa nu kaluar tina jero taneuh. Do’a riab ngarapung ka langit ping pitu. ...Dongeng PasosoreCarita Waliwis BodasCeriaKamis, 21 Mei 2020CER getih ngucur tina beuheung nu dipancung. Awakna ngerejet sakeudeung, laju nyawana leupas. Réang nu ceurik. \"Innalillahi wainnailaihi roji'uun!\" méh bar...FikminJalan KipayahCeriaRabu, 20 Mei 2020\"SALIB!\" Teteg. Sakecap nu kedal tina lisanna. \"Tadi peuting dibawana, geus didakwa,\" réang sora-sora pating jorowok. \"Pilatus mah embung katempuhan,\" diém...HeHeHe...Jalan BelakangCeriaRabu, 20 Mei 2020KISUTA.com - Suatu hari Nasruddin dan teman-temannya berada di warung kopi. Selesai minum mereka berkata bahwa mereka sangat lapar. Tanpa berpikir panjang mengenai akibatnya, ...Dongeng PasosoreKasaktén Aki JenatCeriaRabu, 20 Mei 2020POÉ ieu, 33 taun kalarung… Aki Jenat gesat-gesut. Nyoréndang koja bari ngeupeul padudan. Jrut turun tina golodog. Ngaléngkah rusuh. Uing ngiclik. ...FikminNgagugat AjalCeriaSelasa, 19 Mei 2020MANÉHNA ngagurinjal hudang, mukakeun samping kebat nu ngarurub awakna. “Aing moal waka paéh!” Panonna hurung neuteup sakabéh jalma nu aya di d...FikminGambarCeriaSenin, 18 Mei 2020SATENGAH lumpat. Adim. Ngagigiwing buku gambar. Gambar imahna tungtung tanjung. Diiuhan satiung layung. Tempat jengkar jeung balabuhna asih pangrungrum. Hayang buru-buru al&ea...HeHeHe...Cincin PermataCeriaSenin, 18 Mei 2020KISUTA.com - Nasrudin punya teman akrab, seorang saudagar yang sering bepergian jauh. Suatu kali temannya itu akan bepergian jauh, dan sebelumnya ia menemui Nasrudin untuk men...Dongeng PasosoreLeungeunCeriaSenin, 18 Mei 2020“ASA kekerenyedan waé...,” ceuk pamajikan bari alak-ilik kana leungeun kéncana. Geus pasti ka dituna bakal nyambung jeung kila-kila bakal meunang mil...FikminAsih nu WeningCeriaMinggu, 17 Mei 2020NGAWELAH hirup, geusan hurip. Nahun. Saigel. Ngawirahma dina silungna. Lain teu kabongroy ku gurilapna mamanis dunya. “Pa, sabar.., cumah, miharep célakna b&eacut...HaHaHa...Setetes Es Kelapa MudaCeriaMinggu, 17 Mei 2020KISUTA.com - Sueb jualan es kelapa muda. Di tengah teriknya mentari, tiba-tiba ada anak kecil menghampirinya. "Pak berapa segelasnya..?" tanya si anak. "Dua rebu...Dongeng PasosoreJodo Keur KuringCeriaMinggu, 17 Mei 2020CLAK kana angkot St.Hall-Cimahi. Langsung disampakkeun ciptaan Gusti anu éndah. Pahareup-hareup. Haté ngalenyap. Duh, Gusti...ieu kitu pijodoeun abdi téh?...FikminManéhna, Lalaki nu Datang ti Puhu JamanCeriaSabtu, 16 Mei 2020SAHA, ti mana asalna? Jalma tinggerendeng nyawalakeun, Manéhna. Kembanglambé pajamanan. Lalaki nu nyumput dina rembetna rungkun ungkara. Parangi mancalarupa. Nyi...HeHeHe...Ketika Raja Bicara PadakuCeriaSabtu, 16 Mei 2020KISUTA.com - Nasruddin pulang ke kampungnya setelah pergi ke ibukota kerajaan. Penduduk kampung berkerumun, ingin mendengar cerita dari istana.   "Aku hanya bisa me...Dongeng PasosoreTepung di Kandang MaungCeriaSabtu, 16 Mei 2020TEU kasawang ti anggalna, jauh tina panyangka. Euweuh kila-kila kudu tepung deui jeung manéhna. Papisah sapuluh taun meni asa cik kénéh. Unggal peuting ka...