Minggu, 25 Oktober 2020
Ceria
Sastra & Humor
HeHeHe...Cincin PermataCeriaSenin, 18 Mei 2020KISUTA.com - Nasrudin punya teman akrab, seorang saudagar yang sering bepergian jauh. Suatu kali temannya itu akan bepergian jauh, dan sebelumnya ia menemui Nasrudin untuk men...Dongeng PasosoreLeungeunCeriaSenin, 18 Mei 2020“ASA kekerenyedan waé...,” ceuk pamajikan bari alak-ilik kana leungeun kéncana. Geus pasti ka dituna bakal nyambung jeung kila-kila bakal meunang mil...FikminAsih nu WeningCeriaMinggu, 17 Mei 2020NGAWELAH hirup, geusan hurip. Nahun. Saigel. Ngawirahma dina silungna. Lain teu kabongroy ku gurilapna mamanis dunya. “Pa, sabar.., cumah, miharep célakna b&eacut...HaHaHa...Setetes Es Kelapa MudaCeriaMinggu, 17 Mei 2020KISUTA.com - Sueb jualan es kelapa muda. Di tengah teriknya mentari, tiba-tiba ada anak kecil menghampirinya. "Pak berapa segelasnya..?" tanya si anak. "Dua rebu...Dongeng PasosoreJodo Keur KuringCeriaMinggu, 17 Mei 2020CLAK kana angkot St.Hall-Cimahi. Langsung disampakkeun ciptaan Gusti anu éndah. Pahareup-hareup. Haté ngalenyap. Duh, Gusti...ieu kitu pijodoeun abdi téh?...FikminManéhna, Lalaki nu Datang ti Puhu JamanCeriaSabtu, 16 Mei 2020SAHA, ti mana asalna? Jalma tinggerendeng nyawalakeun, Manéhna. Kembanglambé pajamanan. Lalaki nu nyumput dina rembetna rungkun ungkara. Parangi mancalarupa. Nyi...HeHeHe...Ketika Raja Bicara PadakuCeriaSabtu, 16 Mei 2020KISUTA.com - Nasruddin pulang ke kampungnya setelah pergi ke ibukota kerajaan. Penduduk kampung berkerumun, ingin mendengar cerita dari istana.   "Aku hanya bisa me...Dongeng PasosoreTepung di Kandang MaungCeriaSabtu, 16 Mei 2020TEU kasawang ti anggalna, jauh tina panyangka. Euweuh kila-kila kudu tepung deui jeung manéhna. Papisah sapuluh taun meni asa cik kénéh. Unggal peuting ka...FikminNu Néangan JalanCeriaJumat, 15 Mei 2020"HAYANG hanjat, ngopépang nyiar cukang geusan muntang. Suwung. Koléab deui, ngangkleung dina umpalan kabingung." Klik. Bray. Jadi status dina pésb...HeHeHe...Mencuri SayuranCeriaJumat, 15 Mei 2020KISUTA.com - Tahun itu Nasruddin jatuh melarat, ia bahkan tidak mampu membeli sayur-sayuran untuk dimasak. Pada suatu hari Nasruddin terpaksa diam-diam memanjat sebuah tembok...Dongeng PasosoreJawara PakidulanCeriaJumat, 15 Mei 2020“TANGGOAN aing ku dia Gentong!” handaruan ti kajauhna. Ukur sababaraha gorobas, lir ajag buringas leupas, rembetna leuweung Lebak Seureuh ukur sa-pangbauan pejus. ...FikminDi Jabal TsurCeriaKamis, 14 Mei 2020ANGIN nu ngahiur nganteur rasa nu béda. Satutas meuntas sagara kikisik. Aya gunung nu dijugjug. Lebah puncerna pisan, guha leutik némbongkeun lawang. "Bilih...HeHeHe...Sebelum TerlambatCeriaKamis, 14 Mei 2020KISUTA.com - Nasruddin menyuruh seorang anak mengambil air dipancuran. "Awas, jangan sampai kendi ini pecah!" teriaknya sambil menampar anak itu.   "Lho,...Dongeng PasosorePoékCeriaKamis, 14 Mei 2020“ASTAGFIRULLOH!” nyaring kagentak. Panon beunta. Nyampak poék mongkleng. Pulsa token beak meureun. Matak listrik pareum ogé. Da di batur mah kat&eacu...FikminBagéaCeriaRabu, 13 Mei 2020RANDEG, ngareureuhan. Nungguan balébat liwat. Poé ka dualas. Gasik dina waktuna, ingkah ti guha nu kari ramat lancah. Nurugtug ka lampingkeun. Nyorang tarahalna ...HaHaHa...Kutilang Kau!CeriaRabu, 13 Mei 2020KISUTA.com - Suatu hari, Kosim tetangga Sueb, mengendarai motor bututnya sambil membawa perkutut ke pasar burung. Namun, di tengah jalan ia diberhentikan polisi. "Mana Si...Dongeng PasosoreBedugCeriaRabu, 13 Mei 2020BASA malem takbiran, hangsip Momod manggihan bedug di tengah sawah. “Jiga nu murag ti langit...”pokna. Bedug digarotong. Dirariung. Pada ngarusapan. Cenah, jalma n...FikminBéakeun LangitCeriaSelasa, 12 Mei 2020TIPEPEREKET nahan héabna mangsa. Teuing puluhan teuing ratusan kali. Haben pundah-pindah. Teu weléh aya nu nyingkahkeun. Da saingetna ogé, uingah jeung Si...Dongeng PasosorePanglingCeriaSelasa, 12 Mei 2020DINA hiji mangsa, aya ibu-ibu anu rék nyanghareupan méja operasi alatan panyakit tumor. Basa keur nungguan asup ka ruang operasi, dina blankar manéhna ras...FikminSocaCeriaSenin, 11 Mei 2020AMPIR tengah wengi. Papayun-payun bari ukur pateuteup sakedap. Imut gé teu patos lepas. Asa isin atuda. Seueur pisan nu hoyong dikedalkeun, tapi sieun salira kaabotan. ...