Rabu, 5 Agustus 2020
Ceria
Sastra & Humor
FikminNu Paéh BuligirCeriaSenin, 22 Juni 2020RÉA nu geus kacerek, tepi ka dibérokna. Réa pisan. Malah ceuk Kumendan mah geus rék pinuh pangbérokan téh. "Tapi bet kawas nu teu...Dongeng PasosoreAki JenatCeriaSenin, 22 Juni 2020JUMAAH kasorénakeun, 33 taun kalarung…Langit mimiti ngalayung. Aki Jenat can kénéh nyoréndang koja. Teu katangén mun rék miang...FikminVirus ParalunusCeriaMinggu, 21 Juni 2020MANGSA tigerat. Mangsa hujan bisa cur iraha waé. Mangsa katiga poékkeun peta. Di hiji kampung nu katalangsara, sanggeus sapi, domba, éntog, soang, nepi ka...HeHeHe...Kau tak Bisa Menipuku LagiCeriaMinggu, 21 Juni 2020KISUTA.com - Pada suatu hari seorang tetangga meminjam uang kepada Nasruddin. Ia memang dikenal suka pinjam uang, jadi Nasruddin berpikir bahwa uangnya tentu tidak akan dikemb...Dongeng PasosoreIteuk WulungCeriaMinggu, 21 Juni 2020LEUMPANGNA satengah digusur. Ti léngkah ka léngkah, antaré naker. Paromanna nembrakkeun kacapé. Campuh jeung mangpirang rasa nu ngagolak lebah dada...FikminVirus ViraliusCeriaSabtu, 20 Juni 2020BULAN ditéwak belegbegna haseup tungtung peuting. Simpé. Hiji artis nu balik shooting sinétron, dadaligdeugan muru imahna. Di tengah gang, manéhna ...FikminKuring jeung PangéranCeriaSabtu, 20 Juni 2020KURING nangtung dina lawang luwang liwung. Panto najong kuring nepi ka tibabaranting ka tengah jalan. Kuring ambek. Panto jeung saimah-imahna ku kuring ditémbakkan nepi...HeHeHe...Membuat BahagiaCeriaJumat, 19 Juni 2020KISUTA.com - Nasrudin tinggal di sebuah kampung yang padat. Penduduk kampung itu anaknya banyak karena tidak mengenal Keluarga Berencana, dan rumah mereka sempit sehingga mere...Dongeng PasosoreÉling-éling Mangka ÉlingCeriaJumat, 19 Juni 2020NYI Bagendit, sajati ngaranna mah. Éstuning lain babasan, hirup nyoranganna téh. Nyi Endit nunggul pinang, nunggelis. Ari beungharna mah kacida. Béh super...FikminBuku Nu Néangan PamuntanganCeriaKamis, 18 Juni 2020DI hiji pabukon, buku-buku bersin. Buku-buku eungapeun ku lebu nu beuki ngandelan. Ramat lancah paburasét, meungkeut buku-buku ka na rak réyod. Kutu nyaliara, ng...FikminRanjangCeriaRabu, 17 Juni 2020PEUTING terus ngahégak ka puseurna. Manéhna. Angger diuk ‘na biwir ranjang. Ranjang nu can robah rurub kulambuna. Ranjang nu can kungsi kasaba rungrumna. R...Dongeng PasosorePorosot GogCeriaRabu, 17 Juni 2020NGUSIR karungsing, nyieuhkeun bangbaluh pikir. Ngadon nguseup di walungan landeuheun lembur. Indit bada lohor. Gék wé diuk na batu démprak sisi leuwi. Par...FikminNu Nepungan Tungtung PeutingCeriaSelasa, 16 Juni 2020MANÉHNA datang. Tungtung peuting. Meuntasan jandéla nu éta. Jandéla nu lila teu muka. Sésélékét. Kana sesela sarigsigna...HaHaHa...Tradisi KawinCeriaSabtu, 13 Juni 2020KISUTA.com - Suatu hari Sueb menerima surat dari Euis, pacar selingkuhannya. Isinya begini, "Kang Sueb, maaf jangan marah ya. Meski Euis sangat sayang sama Akang, namun Eu...FikminTitimangsaCeriaKamis, 11 Juni 2020WARMA. Ukur ngarahuh di lawang enggon. Nganti tujulna saniskara harepan nu keur diweredon lalakon. Lalaunan. Lalangsé disingraykeun. Bréh. Warni. Bungsuna. Keur ...FikminSimpéCeriaKamis, 11 Juni 2020TILU poé. Karasana mah leuwih lila. Euweuh kabar ti manéh. Bbm céklis, inbox teu manggih jawaban, sms kitu ogé. Peuting panjang pisan. Beurang asa ...Dongeng PasosoreSaangkot jeung TérorisCeriaRabu, 10 Juni 2020SEBEL! Sebel kabina-bina, mani asa parat kana elak-elakan. Sabenerna mah keuheul kétang, naha bet aya kénéh mangkeluk kawas kitu. Ngan dipikir ka peutingn...FikminSugan JagaCeriaSelasa, 9 Juni 2020URANG teundeun saayeunaeun mah. Tong dina handeuleum sieum. Geueuman. Matak keueung. Kitu deui ulah dina hanjuang siang. Matak éra parada. Negrak. Ngabuliklak kat&eacut...HaHaHa...Ingin Jadi PremanCeriaSelasa, 9 Juni 2020KISUTA.com - Kesal menganggur terus, suatu hari Ibro pamit ke Icih emaknya akan merantau ke Jakarta."Mau jadi apa kau di Jakarta Bro..?" tanya Icih."Mau jadi prema...FikminSetasionCeriaSenin, 8 Juni 2020LAWAS temen manéhna nganti. Luhur bangku beton tempat saniskara panunggon. Di setasion pangreureuhan renung jeung mugurna lalakon. Balok jeung erél manjang. Lir ...