Minggu, 25 Oktober 2020
Ceria
Sastra & Humor
FikminSono Abdi ka Salira, PurnamaCeriaKamis, 28 Mei 2020PEUTING mongkléng ngeukeup simpé. Langit gumuruh, pangeusina saruka bungah. Widadari tinggeleber, nunutur Asiyah jeung Maryam. Malaikat patingjorélat nga...Dongeng PasosoreGambar na PalangkakanCeriaKamis, 28 Mei 2020NYI Rukami jadi ka Ki Ihan. Béntang Kampung Legok Baok nu bahénol nérkom téh bet daék geuning dikawin ku pamuda bengal. Heueuh, sakampung ma...Dongeng PasosoreBudak SoméahCeriaRabu, 27 Mei 2020DINA jero angkot, penumpang padedet. Komo wayah bubaran budak sakola mah. Jaba ti éta, hawa nu angkeub matak hareudang. Gigireun kuring, ibu-ibu ngarérép...FikminDeudeuh nu PageuhCeriaSelasa, 26 Mei 2020GEUGEUTNA mah angger teu robah, Mi. Ngan kawani beuki ngurangan. Teu kawas harita, basa mimiti wawuh, uing sok ngacungkeun jari tengah ka unggal jalma nu nyaram kana bangorna ...Dongeng PasosoreNgulayabanCeriaSelasa, 26 Mei 2020NYAH beunta. Karasa sagala robah. Gigisik. Reuwas. Naha kulit maruragan? Karasa lalinu. Tulang tarang diadu jeung tulang-tulang ramo. Nyobaan nguliat. Patingderekdek. Patempat...FikminKonsuménCeriaSenin, 25 Mei 2020SASAT geus jadi langganan satia. Geura waé, najan sorangan keur dipaké ku sémah séjén gé, naha da kajeun ngadagoan. Tara ieuh da&eacu...Dongeng PasosoreNu Arindit IbadahCeriaSenin, 25 Mei 2020UKUR kahalangan ku jalan komplék, imah kuring jeung imahna téh. Pa Thomas ngaranna. Tatangga nu teu weléh muka kaca mobilna. Unggut. Imut. Teu welé...FikminNu KeketrokCeriaMinggu, 24 Mei 2020NGALUNGSAR dina rerembet keueung. Katambias. Dina sagara tineung. Miangen. Nahun. Basa mukakeun hordéng. Haté lumenyap. Manéhna kabireungeuh keur nungtun ...FikminMulangCeriaSabtu, 23 Mei 2020NANGTUNG di dieu. Asa nangtung tujuh likur taun kalarung. Basa ninggalkeun lembur. Ninggalkeun manéhna jeung orok dina aisan. “Geura lunta, Kang, saacan padananda...HaHaHa...Istri Melahirkan LagiCeriaSabtu, 23 Mei 2020KISUTA.com - \"Saya dapat surat Kang, Icih, istri saya di kampung melahirkan. Si Ibro dapet adik...\" kata Sueb sumringah. \"Yah...syukur deh saya ikut senang. Jadi, mau pula...Dongeng PasosoreBasa HP KautahkeunCeriaSabtu, 23 Mei 2020KATINGGALEUN karéta, kapaksa mudik téh kana élf. Pajejel. Diuk saukur ngantelkeun tunggir. Euweuh nu genaheun, kilangbara tumaninah. Suku asa kaparé...FikminTawis AsihCeriaJumat, 22 Mei 2020LAYUNG mapaés langit soré. Sumiratna ngempur nojo haté. Nangkeup haneut parat nepi ka lelembutan. Hiliwirna angin ngadalingdingkeun hariring kawih asih. N...HeHeHe...Mimpi IndahCeriaJumat, 22 Mei 2020KISUTA.com - Pada suatu malam Nasruddin bermimpi indah sekali. Dalam mimpi itu ketika ia sedang duduk-duduk sendirian di tepi jalan ada seorang mendekatinya. Orang itu kelihat...FikminPajaratanCeriaKamis, 21 Mei 2020GEUS girimis deui baé. Bareng jeung kalakay nu maruragan, tutunggul ting pucunghul. Lir supa nu kaluar tina jero taneuh. Do’a riab ngarapung ka langit ping pitu. ...Dongeng PasosoreCarita Waliwis BodasCeriaKamis, 21 Mei 2020CER getih ngucur tina beuheung nu dipancung. Awakna ngerejet sakeudeung, laju nyawana leupas. Réang nu ceurik. \"Innalillahi wainnailaihi roji'uun!\" méh bar...FikminJalan KipayahCeriaRabu, 20 Mei 2020\"SALIB!\" Teteg. Sakecap nu kedal tina lisanna. \"Tadi peuting dibawana, geus didakwa,\" réang sora-sora pating jorowok. \"Pilatus mah embung katempuhan,\" diém...HeHeHe...Jalan BelakangCeriaRabu, 20 Mei 2020KISUTA.com - Suatu hari Nasruddin dan teman-temannya berada di warung kopi. Selesai minum mereka berkata bahwa mereka sangat lapar. Tanpa berpikir panjang mengenai akibatnya, ...Dongeng PasosoreKasaktén Aki JenatCeriaRabu, 20 Mei 2020POÉ ieu, 33 taun kalarung… Aki Jenat gesat-gesut. Nyoréndang koja bari ngeupeul padudan. Jrut turun tina golodog. Ngaléngkah rusuh. Uing ngiclik. ...FikminNgagugat AjalCeriaSelasa, 19 Mei 2020MANÉHNA ngagurinjal hudang, mukakeun samping kebat nu ngarurub awakna. “Aing moal waka paéh!” Panonna hurung neuteup sakabéh jalma nu aya di d...FikminGambarCeriaSenin, 18 Mei 2020SATENGAH lumpat. Adim. Ngagigiwing buku gambar. Gambar imahna tungtung tanjung. Diiuhan satiung layung. Tempat jengkar jeung balabuhna asih pangrungrum. Hayang buru-buru al&ea...