Sabtu, 19 September 2020
Ceria
Sastra & Humor
HaHaHa...Berkah Sengatan LebahCeriaSabtu, 11 April 2020KISUTA.com - Suatu hari "burung" Sueb disengat sekawanan lebah. Tak hanya sakit luar biasa yang dirasakan Sueb, tapi sengatan itu juga membuat "burung" Sueb me...Dongeng PasosorePersidén AbdiCeriaSabtu, 11 April 2020HARITA téh bari ngantosan sangu timus kanggo mumuluk, abdi ngalantung di buruan. Naha atuh ari lar téh bapa persidén ngalangkung, ngan asa tos sepuh pisan...HaHaHa...Bila Gajah Mau NelponCeriaJumat, 10 April 2020KISUTA.com - “Nyi tau gak dalam perut Akang ada apa?” tanya Sueb pada Icih istrinya. “Ah..paling juga cacing mulu Kang…!” jawab Icih. “S...Dongeng PasosoreKampung RandaCeriaJumat, 10 April 2020Kocèak Nyi Ita ngajerit, huluna dibabuk halu ku indungna. "Ari sia teu nurut waè ka aing tèh. Mun sia hayang ngajedog di kampung ieu, kudu mènt...FikminHanjuangCeriaKamis, 9 April 2020DITUNDUNG kapeurih. Rénghap-ranjug hégakna satengahing seuseukeut eurih. Iket jeung pangsi leuseuhna geus lences. Teu kalis menerkeun gémbolan. Bari pageu...HeHeHe...Nasihat Khalifah AliCeriaKamis, 9 April 2020KISUTA.com - Zaman dahulu ada seorang yang sangat kaya meninggal dunia, ia mewariskan kekayaannya kepada tiga orang anaknya. Di antara kekayaannya itu terdapat tujuh belas unt...Dongeng PasosoreCénangCeriaKamis, 9 April 2020BARI nyabunan piring, Nyi Kénoh nyarita humandeuar: “Sarusah...baringung.....salaki engké datang...” Nyi Ursih nu bareng kukumbah di tampian, ganca...FikminNu Rék Ka SawargaCeriaRabu, 8 April 2020PEUTING ngareuy ka janari, antaré. Hawa, metakeun rosana ku tiis nu nyelecep. Mocélan haté, nu gudawang. Manéhna ngungkug, teu nolih kénca k...HeHeHe...Mimpi IndahCeriaRabu, 8 April 2020KISUTA.com - Pada suatu malam Nasruddin bermimpi indah sekali. Dalam mimpi itu ketika ia sedang duduk-duduk sendirian di tepi jalan ada seorang mendekatinya. Orang itu kelihat...HaHaHa...Cabut Kang, Sakiiit...CeriaRabu, 8 April 2020KISUTA.com - Ibro baru saja menikahi gadis pujaannya. Untuk sementara ia masih serumah dengan Sueb dan Icih. Jam 1 malam dari kamar sebelah terdengar suara menantu perempuanny...Dongeng PasosoreBagongCeriaRabu, 8 April 2020TEU nyalahan omongan Abah téh. Di lebah léngkob nu baheula disebut Monas, kaciri jarapah keur anteng ngagayem pucuk sengon. Di punclut munara, nu emasna geus dig...FikminPantoCeriaSelasa, 7 April 2020PANTO. Antukna mah disanghareupan. Nganti uluk jeung kulutrak. Atawa salambar iber nu ngadon nyelap. Meulahkeun awak. Écag. Ti panto ka panto. Nu saban gemblangna geus ...HeHeHe...Bukti PerkaraCeriaSelasa, 7 April 2020KISUTA.com - Nasruddin pernah diangkat menjadi hakim di desanya. Ia menghadapi masalah yang sangat pelik.   Dalam suatu perkara penyiksaan, sang korban menyatakan bahwa...HaHaHa...Polisi MabukCeriaSelasa, 7 April 2020KISUTA.com - Seorang polisi mabuk dipanggil komandannya. Untuk mengobati mabuknya, sebelum menghadap, ia membeli Antimo dulu di warung Sueb. Sial, mabuknya gak mau hilang. Si ...Dongeng PasosoreNgondang RajapatiCeriaSelasa, 7 April 2020"MODAR siah..!" gorowok Cia Kéng Hong, pedangna ngarah beuheung musuh. Arjuna teu ngagiwar, panarajang dipapag Pasopati. Lima poé lima peuting nu tarung ...FikminBoéhCeriaSenin, 6 April 2020GEBRUG! Sora nu ngagubra luhureun lalangit. Angger lebah dinya. Pamajikan jeung barudak geus bariasa ngadéngéna. Teu ngarasa keueung deui. Mangtaun- taun ngampih...HaHaHa...Untung Gak Pake Celana DalamCeriaSenin, 6 April 2020KISUTA.com - Pulang dari kota, Icih cerita ke Sueb. "Kang tadi di angkot ada cowok ABG yang duduk di depan Nyai ngeliatin terus ke Nyai lho..," kata Icih. Liat dandan...HeHeHe...Menantu TuhanCeriaSenin, 6 April 2020KISUTA.com - Pada suatu hari seorang hafis datang ke Kota Akshehir dan menanyakan rumah Nasruddin. Setelah mendapat penjelasan, hafis itu pun pergi ke rumah Nasruddin, setrela...Dongeng PasosoreNgarah PatiCeriaSenin, 6 April 2020PABUBURIT. Halimun tituturubun. Lebah wahangan Cisamuni, hiji rakit keur nyisi. Jleng. Saurang jajaka, luncat. Hanjat ka darat. Dituturkeun ajag nu tuluy babaung. "Ieu lem...FikminSuminarCeriaSenin, 6 April 2020DIKALANG purnama. Dina sasamar damar. Suminar. Sapasang liliuh soca. Lalancip réma. Gelung Sripanggung ngaliwung aamis cau. Katut kabaya ngalampat keureut pinareup. Sos...