Minggu, 20 September 2020
Ceria
Sastra & Humor
Dongeng PasosoreSirahCeriaKamis, 12 Maret 2020KURING rék nyaritakeun sirah sorangan. Duka kumaha mimitina, ieu sirah ngadadak ngaleutikan. Unggal menit. Unggal jam. Unggal poé. Unggal minggu. Unggal bulan. K...Dongeng PasosoreBagongCeriaRabu, 11 Maret 2020TEU nyalahan omongan Abah téh. Di lebah léngkob nu baheula disebut Monas, kaciri jarapah keur anteng ngagayem pucuk sengon. Di punclut munara, nu emasna geus dig...FikminFragmén HujanCeriaSelasa, 10 Maret 2020MONGKLÉNG saparat langit. Peuting nu moal panggih jeung bulan. Sab hujan geus miheulaan. Kembang-kembang murungkut katirisan. Conchita keur ngalangeu, lebah jandé...HeHeHe...Ketika Raja Bicara PadakuCeriaSelasa, 10 Maret 2020KISUTA.com - Nasruddin pulang ke kampungnya setelah pergi ke ibukota kerajaan. Penduduk kampung berkerumun, ingin mendengar cerita dari istana.   "Aku hanya bisa me...Dongeng PasosoreJawara PakidulanCeriaSelasa, 10 Maret 2020“TANGGOAN aing ku dia Gentong!” handaruan ti kajauhna. Ukur sababaraha gorobas, lir ajag buringas leupas, rembetna leuweung Lebak Seureuh ukur sa-pangbauan pejus. ...FikminGalécokCeriaSenin, 9 Maret 2020JALAN tol. Mobil nyemprung. Hujan lir dicicikeun. Tuk-tek wipper ngusapan kaca. Nyingraykeun pirang-pirang keclak. Beueusna rembes tina panon kana haté. Anjeun jongjon nyetir...HeHeHe...Soalnya Pernah TertipuCeriaMinggu, 8 Maret 2020KISUTA.com - Pada suatu hari seorang tetangga meminjam uang kepada Nasruddin. Ia memang dikenal suka pinjam uang, jadi Nasruddin berpikir bahwa uangnya tentu tidak akan dikemb...Dongeng PasosorePaséa jeung KarétaCeriaMinggu, 8 Maret 2020KISUTA.com - Unggal taun mun rék mudik téh sok riweuh. Tadi mah nepika bedo, mangkaning geus meuli karcis karéta. Nepika tilu kali meuli karcis téh...FikminSada KasimpéCeriaSabtu, 7 Maret 2020SACURNA kamari. Duka ti leuweung mana, muray sajodo ngadon bumetah na tangkal jambu. Teu ieuh diganggu, purah galécok ngahudangkeun saban subuh. Anggur barudak laweun n...HeHeHe...Obat PenyuburCeriaSabtu, 7 Maret 2020KISUTA.com - Seorang lelaki mendatangi dokter mengeluhkan istrinya yang sudah lama belum juga bisa memberinya keturunan. Setelah memeriksa denyut jantung si istri, dokter berk...Dongeng PasosoreAsa Diseureud EngangCeriaSabtu, 7 Maret 2020KISUTA.com - Rada kaéraan kamari mah, basa salat maghrib berjamaah di masjid. Nu sarolat jadi ébat. Kaasup imam nu ngocéak pangtarikna. Teu pira rarasaan ...HeHeHe...Kebahagiaan Itu...CeriaJumat, 6 Maret 2020KISUTA.com - Nasrudin tinggal di sebuah kampung yang padat. Penduduk kampung itu anaknya banyak karena tidak mengenal Keluarga Berencana, dan rumah mereka sempit sehingga mere...Dongeng PasosoreNu NgarekétCeriaJumat, 6 Maret 2020KISUTA.com - “Cobi goyangkeun, Mah…” cekéng téh. “Papah lungsur heula atuh,” témbal indung si bungsu. “Mamah ti luh...FikminBéakeun LangitCeriaKamis, 5 Maret 2020TIPEPEREKET nahan héabna mangsa. Teuing puluhan teuing ratusan kali. Haben pundah-pindah. Teu weléh aya nu nyingkahkeun. Da saingetna ogé, uingah jeung Si...FikminNu Nepungan Tungtung PeutingCeriaRabu, 4 Maret 2020MANÉHNA datang. Tungtung peuting. Meuntasan jandéla nu éta. Jandéla nu lila teu muka. Sésélékét. Kana sesela sarigsigna...HeHeHe...Ranjang yang SesakCeriaSelasa, 3 Maret 2020KISUTA.com - Setelah istri pertamanya meninggal, Nasruddin kawin lagi. Perempuan yang dikawininya itu juga pernah kawin sebelumnya. Jadi, ia seorang janda.   Pada suatu...Dongeng PasosoreBasa Anyar PanganténCeriaMinggu, 1 Maret 2020KISUTA.com - Ieu pangalaman kuring basa anyar pangantén. Masih saimah kénéh jeung mitoha. Rada asa-asa rék nyaritakeun téh, pangpangna mah k...HeHeHe...Ketika Kehilangan IstriCeriaKamis, 27 Februari 2020KISUTA.com - \"Engkau memang telah kehilangan keledaimu, Mullah. Tetapi tidak perlu terlalu bersedih, lebih sedih dibanding ketika engkau kehilangan istrimu.\"   \"Ah, ...HeHeHe...Telur di Bawah PusarCeriaSelasa, 27 Agustus 2019KISUTA.com - Dalam masa penyerbuan Turki oleh Timurleng, raja yang agung itu pun sempat datang ke Akshehir tempat kediaman Nasruddin. Ketika memasuki kota, raja itu melihat Na...FikminBandéraCeriaMinggu, 18 Agustus 2019NINI Asih. Gumeter. Muka bupét ropohna. Bréh. Salambar bandéra belél. Ngalangkang dina lalamur panon. Gap. Ramo-ramo ngalakay. Ditangkeup. Pageuh. ...